Home » Diensten » Schoonmaakonderhoud » Vloerreiniging

Vloeronderhoud

Vakkundig vloeronderhoud verlengt de levensduur van uw vloer. Voor elke vloer worden specifieke onderhoudseisen gesteld. Schoonmaakcentrale Roermond kijkt naar het soort materiaal waarvan uw vloer gemaakt is, de leeftijd van uw vloer, de intensiteit van het gebruik van uw vloer en de slijtvastheid.

Globaal zijn er drie verschillende vloersoorten:

Vloeren van natuurlijke materialen zoals steen of hout
Vloeren voorzien van tapijt
Vloeren voorzien van niet-natuurlijke materialen zoals novilon, rubber en coatings

Tapijtvloeren

Uw vloer wordt dagelijks, wekelijks of maandelijks afgenomen of gestofzuigd. Op een aantal van deze momenten worden uw vloeren intensief gereinigd. Van tevoren stellen wij de beste reinigingsmethode hiervoor vast. Zo kunnen wij uw tapijtvloeren en kleden behandelen door de Extraheer-, de Spray- of de Impregnatie methode toe te passen.

Extraheer methode
Water en reinigingsmiddel wordt met lage druk in uw tapijt gespoten en vervolgens weer opgezogen.

Spray methode
Wanneer uw tapijtvloer weer snel droog dient te zijn wordt de Spray methode ingezet. Uw tapijtvloer wordt ingespoten met reinigingsmiddel en vervolgens gereinigd met een éénschijfmachine en een bonnetpad.

Impregnatie methode
Om uw tapijt in het vervolg beter te wapenen tegen vervuiling en slijtage wordt een beschermlaag om de vezels van het tapijt toegevoegd.

Kantoorschoonmaak Roermond

Niet-natuurlijke materialen

De vloeren die bedekt zijn met niet-natuurlijke materialen, zoals novilum- of linoleumvloeren, vereisen ook ieder een eigen reinigingsmethode.

Novilon of linoleumvloeren worden bijvoorbeeld ontdaan van de opgebouwde waslagen en geheel opnieuw voorzien van een of meerdere beschermlagen. Ook worden de vloeren opgeboend zodat de glans weer verschijnt.

Natuurlijke materialen

Vloeren van natuurlijke materialen hebben vaak een specifieke behandeling nodig. Zo worden vloeren van steen intensief gereinigd en indien nodig voorzien van een beschermlaag. Marmer en graniet wordt voor u gepolijst. Vloeren van hout worden behandeld met beschermende en voedende producten zodat het natuurlijke element van de vloer optimaal zichtbaar blijft.

Maak een afspraak voor uw onderhoudscontract

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken stellen wij een onderhoudscontract met u op waarin we deze handelingen van tevoren inplannen. Maak direct een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Geïnteresseerd?

Schoonmaakcentrale Roermond